Πως θα ταξιδέψετε για την Σκύρο

Η τοπική συγκοινωνία εξυπηρετείται με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων ανάμεσα στη Χώρα και το λιμάνι της Λιναριάς, τόσο για εξυπηρέτηση των δρομολογίων των πλοίων αλλά και των μετακινήσεων των κατοίκων. Επίσης, σε ειδικές περιπτώσεις και ανάγκες παρέχεται και ειδική μεταφορά με λεωφορεία της μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας που εδρεύει στο νησί. Στη Σκύρο επίσης κυκλοφορούν και ταξί.

Η Σκύρος συνδέεται τόσο ακτοπλοϊκά όσο και αεροπορικά με την υπόλοιπη Ελλάδα. Από τη Λιναριά υπάρχει καθημερινή σύνδεση με την Εύβοια και το λιμάνι της Κύμης με την ακτοπλοϊκή εταιρία Ναυτική Εταρία Σκύρου (Skyros Shipping Co.), τοπικών συμφερόντων, με το οχηματαγωγό Αχιλλέας. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται καθημερινά μία φορά ανά κατεύθυνση όλο το χειμώνα, ενώ από την άνοιξη και για όλη την καλοκαιρινή περίοδο γίνονται δρομολόγια δύο φορές τις περισσότερες ημέρες. Η πυκνότητα των δρομολογίων αυξάνει και σε ορισμένες περιόδους μέσα στο έτος, όπως τις απόκριες και τις γιορτές του Πάσχα, των Χριστουγέννων και τον Δεκαπεντάυστο. Από το λιμάνι της Κύμης, υπάρχει τακτική ανταπόκριση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων για Χαλκίδα (διάρκεια περίπου 2 ώρες) και Αθήνα (διάρκεια περίπου 3 ώρες). 

Η Σκύρος διαθέτει αεροδρόμιο το οποίο λειτουργεί στη στρατιωτική αεροπορική βάση στη θέση Τραχύ στο βόρειο τμήμα του νησιού. Το πολιτικό αεροδρόμιο της Σκύρου απέχει περίπου 17 χλμ από τη Χώρα και λειτουργεί από το 1984. Η μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο γίνεται με ταξί. Η αεροπορική σύνδεση του νησιού ανήκει στο καθεστώς των επιδοτούμενων ενδοκρατικών αεροπορικών συνδέσεων, με αποτέλεσμα οι τιμές των εισητηρίων να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Σήμερα, ο αεροπορικός μεταφορές της σύνδεσης είναι οι Ολυμπιακές Αερογραμμές πραγματοποιώντας δύο δρομολόγια την εβδομάδα από και προς την Αθήνα (Διεθνή Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος) και τη Θεσσαλονίκη (Διεθνές Αεροδρόμιο Μακεδονία). Τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται περιστασιακές πτήσεις τσάρτερ σε εβδομαδιαία βάση από και προς την Ολλανδία.

Ακτοπλοϊκά

Καθημερινά με το πλοίο "Αχχιλέας" της Σκύρος Ναυτική Εταιρία από το Λιμάνι της Κύμης (1 ώρα και 40 λεπτά)

με Λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ.

Υπάρχει καθημερινή ανταπόκριση από το Σταθμό υπεραστικών λεωφορείων (Λιοσίων 260) προς την Παραλία Κύμης. Η διαδρομή είναι 160 χλμ. και ο χρόνος 3 ώρες και 15 λεπτά).
(δείτε χάρτη)

ΚΤΕΛ Πρακτορείο Σκύρου: 22220-91123
ΚΤΕΛ Πρακτορείο Αθηνών: 210-8317153

Με δικό σας αυτοκίνητο

Ακολουθώντας τη διαδρομή Αθήνα - Χαλκίδα - Αλιβέρι -Παραλία Κύμης.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ακτοπλοϊκή γραμμή Ωρωπού/Ερέτριας και να ακολουθήσετε τη διαδρομή Αθήνα - Ωρωπός - Ερέτρια - Αλιβέρι - Παραλία Κύμης.

Από την υπόλοιπη Ελλάδα θα πρέπει να φτάσετε οδικώς μέχρι το λιμάνι της Κύμης.

*Κατά τις περιόδους αιχμής και τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να έχετε φροντίσει να κρατήσετε εισητήρια για τους επιβάτες και τα οχήματα που πρόκειται να ταξιδέψουν προς τη Σκύρο, επικοινωνώντας τηλεφωνικά με κάποιο από τα πρακτορεία.

Τιμές Ακτοπλοϊκών Εισητηρίων (Σκύρος)

Ακολουθούν υπερσύνδεσμοι με τις τιμές εισητηρίων (Σκύρος Ναυτιλιακή Εταιρεία: www.sne.gr)

Αεροπορικώς

Με πτήσεις από την Αθήνα και (40 λεπτών) απο την Θεσ/νίκη προς τη Σκύρο. Το αεροδρόμιο της Σκύρου βρίσκεται στα βόρεια του νησιού περίπου 15 με 20 λεπτά με το αυτοκίνητο. (δείτε τον χάρτη)
Πληροφορίες για τα προγραμματισμένα δρομολόγια μπορείτε να ζητήσετε στα τηλέφωνα: 22220 - 91600 (πρακτορείο Σκύρου), 22220 - 91625 (αεροδρόμιο Σκύρου).